۲۵ بهمن ۱۳۹۱، ۱۰:۰۰

دبیر جشنواره موسیقی فجر:

گزیده‌کاری به دلیل کمبود بودجه/ عقیلی و معتمدی در تالار وحدت می‌خوانند

گزیده‌کاری به دلیل کمبود بودجه/ عقیلی و معتمدی در تالار وحدت می‌خوانند

حسن ریاحی دبیر بیست و هشتمین جشنواره موسیقی فجر معتقدست که کمبود بودجه و اجبار در صرفه‌جویی هزینه‌ها باعث شده انتخاب گروه‌ها و اجراها کاملا به شیوه گزیده‌کاری باشد.

حسن ریاحی دبیر بیست و هشتمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر در گفتگو با خبرنگار مهر به تنوع در اجرای برنامه‌های این دوره از جشنواره اشاره کرد و گفت: با وجود کمبود بودجه و اجبار در صرفه‌جویی سعی کردیم بهترین گروه‌های موسیقی در حوزه‌های مختلف موسیقایی را در شش روز جشنواره موسیقی گردهم آوریم و به نوعی گزیده‌کار شدیم.

وی در ادامه افزود: اما این گزیده‌کارکردن موجب نشد که از تنوع در اجراها صرف‌نظر شود. از همین رو طبق وعده داده شده در سال گذشته مبنی بر قراردادن بخشی با عنوان استعدادهای درخشان در حوزه‌های مختلف موسیقی، سعی کردیم تنوع در اجراها را رعایت کنیم.

جوانان با استعداد در کانون توجه جشنواره

این آهنگساز موسیقی ایرانی در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به بخش استعدادهای جوان گفت: برای هر روز اجرا در بخش استعدادهای جوان 2 نفر از جوانان با استعداد و زحمت‌کشیده عرصه موسیقی ایرانی را انتخاب کردیم و قرارست هر روز اجراهایی با ساختار نوآورانه داشته باشند.

ریاحی در ادامه با اشاره به حضور گروه‌های موسیقی در بخش بین‌الملل جشنواره گفت: در بخش بین‌الملل هم با توجه به کمبود بودجه، گروه‌های اندکی را دعوت و سعی کردیم در میان این دعوت‌ها گروه‌های خوب و معروف را که در بخش بین‌الملل حرفی برای گفتن دارند، روی صحنه بیاوریم.

اجراهای متنوع در بخش بین‌الملل

دبیر بیست و هشتمین جشنواره موسیقی فجر در پاسخ به این پرسش که تعداد اندک گروه‌ها در بخش بین الملل وجهه بین‌المللی جشنواره را زیر سوال نمی‌برد؟ گفت: می‌توانستیم مانند سال‌های گذشته گروه‌هایی از ارمنستان یا کشورهای اطراف را در بخش بین‌الملل دعوت کنیم؛ گروه هایی که مردم ما بارها موسیقی‌شان را شنیده‌اند و در حال حاضر حضور آنها جذابیت چندانی برای مخاطبان ما ندارد.از همین رو با مشاوره خوب رامین صدیقی گروه‌هایی ناب از سراسر دنیا را انتخاب کردیم. به عنوان مثال از اسپانیا، آلمان، فرانسه و هند گروه‌هایی دعوت شده اند و قطعاً اجراهای متفاوت و متنوعی را خواهند داشت.

وی در ادامه افزود: ضمن این که معتقدم بخش نمایش فیلم که برای اولین‌بار تدارک دیده شده و به پخش نمایش فیلم‌های مستند مربوط به هنر موسیقی اختصاص دارد از جذابیت های این دوره از جشنواره خواهد بود. ما از کارگردان های ایرانی و خارجی که مستندهایی درباره هنر موسیقی دارند دعوت کردیم تا در خانه هنرمندان فیلم های خود را با حضور علاقمندان به هنر سینما و موسیقی نمایش دهند.

جای خالی چهره‌های شاخص موسیقی سنتی

ریاحی در ادامه صحبت های خود در پاسخ به این نقد که نبود چهره های شاخص موسیقی سنتی در این دوره محسوس است، گفت: نسل جوان موسیقی سنتی مانند محمد معتمدی و سالار عقیلی اجراهایی را در این دوره از جشنواره دارند.

وی درباره اینکه هنر تکنوازی جزو شاخصه های موسیقی سنتی ایران است و این هنر هیچ جایگاهی در این دوره از جشنواره ندارد، گفت: بخش تکنوازی موسیقی ایران مربوط به استادان است که اغلب آنها شرایط جسمی حضور در جشنواره را نداشتند. از سوی دیگر وقتی سراغ نسل بعدی استادان موسیقی ایران می رویم به لحاظ مالی پیشنهادهایی دادند که انصافاً از توان جشنواره موسیقی فجر خارج است. برخی دیگر هم با کمال احترام می گفتند که حاضر نیستند در جشنواره موسیقی فجر شرکت کنند.

دبیر بیست و هشتمین جشنواره موسیقی فجر در پایان بیان کرد: از همین روز بخش تکنوازی موسیقی ایرانی به حرمت خود هنر موسیقی حذف شد تا با اجراهای نادرست در این بخش مواجه نباشیم.

کد خبر 1814582

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha